Blog

Tweede editie event over cloudsecurity

Wie twijfels heeft over een veilig gebruik van Office 365 of Azure binnen zijn organisatie, heeft een goede reden om 24 mei aanstaande in zijn agenda te zetten. Dan organiseren vier prominente partners van Microsoft en Barracuda namelijk de tweede editie van het Barracuda Event.

Het evenement draagt als titel ‘Think safe, act safe, be safe’ en zal in het teken staan van de laatste securitytechnieken én de wet- en regelgeving in de cloud.

De organisatoren van het event: v.l.n.r. Alain Luxemborg (Barracuda), Johan van Winden (ditp), Jan van Wijgerden (Tredion ICT & Telecom), Joost Merkx (IT Support Groep) en Wim Verveen (Ormer ICT)

Steeds meer regeltjes

“Die combinatie van techniek en compliance is een bewuste keuze,” stelt Jan van Wijgerden, met zijn bedrijf Tredion een van de organisatoren van het evenement. “Bedrijven en overheden worden immers geconfronteerd met steeds meer regeltjes omtrent data en persoonsgegevens. Bovendien hebben we sinds 1 januari de Meldplicht Datalekken, die voorschrijft wat je moet doen in geval van calamiteiten. Wil je veilig de cloud in, dan is aandacht voor de beveiliging van je product of dienst dus niet voldoende. Je moet ook weten hoe je volgens de wet dient om te gaan met gevoelige data en persoonsgegevens.”

Microsoft en Barracuda

Het tweede Barracuda Event wordt net als de eerste editie mede georganiseerd door Microsoft en Barracuda zelf. Deze twee bedrijven werken al jarenlang nauw samen in de cloud. Daarbij verrijkt Barracuda de cloudoplossingen van Microsoft met een extra schil van security en allerhande functionaliteiten, onder meer op het gebied van migratie en het maken van back-ups.

“En dat blijkt aan te slaan in de markt,” vertelt Johan van Winden, partner bij ditp en mede-initiatiefnemer van het evenement. “Na het succes van het eerste event zijn we daarom krap een half jaar later al toe aan een tweede editie. Dit keer bovendien georganiseerd door twee extra resellers.”

Kleinschalig en persoonlijk

Die twee resellers zijn Joost Merkx van IT Support Groep en Wim Verveen van Ormer ICT. Allebei hechten ze grote waarde aan de kleinschalige, persoonlijke opzet van het aanstaande evenement. Merkx: “Iedereen kent natuurlijk de grote securitybeurzen, maar daar zul je niet snel de diepgang en persoonlijke aandacht vinden die je bij ons wel zult aantreffen.”

Alain Luxemborg van Barracuda vult aan: “Dit evenement biedt een uitgelezen kans om te spreken met alle relevante partijen die nodig zijn voor een veilige sprong in de cloud. Met Microsoft over Office 365 en Azure, met Barracuda over security en met onze resellers als mensen uit de praktijk die je op dagelijks niveau kunnen bijstaan.”

Publieke sector en programma

Tijdens het evenement op 24 mei wordt de publieke sector niet vergeten. Integendeel. Er is volop ruimte voor de bijzondere positie van overheden of de gezondheidszorg op het gebied van compliance en de omgang met persoonsgegevens. Onder meer dankzij een klantreferentie van een lokale overheid die de stap naar de cloud al maakte.

Maar er staat natuurlijk nog meer op het programma. Veelal in de vorm van parallelle workshops, waarbij het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen centraal staan. Een greep uit de onderwerpen: Office 365 en Azure, Next Generation Firewall, WAF (Web Application Firewall), back-ups, compliance en natuurlijk de actuele Wet Meldplicht Datalekken.

Meer info

Het tweede Barracuda Event vindt plaats op 24 mei 2016 in het Van der Valk Hotel te Houten. Kijk voor meer informatie op www.barracudaevent.nl

  • Oorspronkelijk geschreven voor ICT/magazine (jaargang 6, editie 4)
  • Auteur: Henk Jansen