Blog

De waarde van Barracuda voor Office 365 en Azure

Hoewel de cloud in rap tempo aan populariteit wint, zijn er nog altijd bedrijven die de sprong naar cloud computing niet durven te wagen. Vaak weerhoudt onzekerheid omtrent security hen ervan, maar regelmatig ook de twijfel over een snelle en soepele migratie. Het Barracuda Event, op 12 november 2015 in Maarssen, biedt deze bedrijven allerlei handvatten om tóch vol vertrouwen de overstap naar de cloud te kunnen maken.

“Veel klassieke zorgen rondom cloud computing zijn inmiddels achterhaald,” stelt Johan van Winden, die met zijn bedrijf ditp één van de organisatoren is van het evenement. “Zo is het tegenwoordig heel goed mogelijk om zelfs in de public cloud beveiliging op maat te bieden, iets wat vroeger natuurlijk ondenkbaar was. Denk daarbij aan databeveiliging, maar ook aan virtuele firewalls, webapplicatiefilters of spamfilters. Het zijn dit soort oplossingen die we tijdens het Barracuda Event graag willen laten zien. Aan de hand van de twee populairste clouddiensten van dit moment: Office 365 en Azure.”

Jan van Wijgerden (Tredion ICT & Telecom) & Johan van Winden (ditp)

Jan van Wijgerden (Tredion ICT & Telecom) & Johan van Winden (ditp)

Barracuda

Zoals de naam al doet vermoeden, zal het event voornamelijk in het teken staan van Barracuda. Dit beveiligingsbedrijf werkt nauw samen met Microsoft en heeft diens cloudoplossingen als het ware verrijkt met een extra schil vol functionaliteiten. Jan van Wijgerden, met zijn bedrijf Tredion de tweede organisator van het Barracuda Event: “Microsoft en Barracuda combineren door hun samenwerking het beste van twee werelden: enerzijds de gebruiksvriendelijke veelzijdigheid van Microsoft en anderzijds de gedegen security van Barracuda. Daarnaast biedt Barracuda allerlei aanvullende tools, bijvoorbeeld om een migratie vlot en soepel af te handelen.”

Migreren binnen een weekend

Volgens Van Winden en Van Wijgerden zijn deze tools dermate effectief dat een migratie naar de cloud binnen een weekend achter de rug kan zijn. Althans, de daadwerkelijke migratie. Van Winden: “Het voortraject neemt natuurlijk meer tijd in beslag en vormt een project op zich. Zeker wanneer je terabytes aan data, honderden mailboxen en allerlei rondzwervende PST-bestanden moet overbrengen naar de cloud. Dankzij de oplossingen van Barracuda is dit hele proces echter prima en soepel te stroomlijnen.”

Beheer op maat

Maar niet alleen op het gebied van security en migratie biedt Barracuda unieke meerwaarde aan Office 365 en Azure. Ook qua beheer voegt het bedrijf interessante opties toe. Van Wijgerden: “Een mooi voorbeeld daarvan is het maken van back-ups. Met Office 365 blijft een back-up maximaal 30 dagen bewaard, maar met Barracuda kun je die periode verlengen tot maximaal zeven jaar.” Van Winden vult aan: “Bovendien heb je de vrijheid om zelf te kiezen waar je die back-up bewaart. In de cloud, in Azure, of toch gewoon lokaal binnen je bedrijf. Het is juist deze flexibiliteit die Barracuda zo aantrekkelijk maakt.”

Uitgelezen kans

Het Barracuda Event wordt mede georganiseerd door Barracuda zelf, in samenwerking met Microsoft. Dit zorgt ervoor dat de diversiteit aan sprekers op het evenement aangenaam groot is. Zo zal Microsoft een presentatie houden over de laatste ontwikkelingen binnen Office 365, Barracuda over het elimineren van beveiligingsrisico’s binnen Azure en natuurlijk zullen ditp en Tredion zelf ook spreken op het event. Onder meer over een praktijkvoorbeeld van een migratietraject en de lessen die daaruit getrokken kunnen worden.

Kortom, het Barracuda Event biedt een uitgelezen kans om je uitgebreid te laten informeren over de vele kansen die er liggen binnen de hedendaagse cloud. Oók als je tot nu toe de sprong in de cloud niet hebt durven wagen.

Kijk voor meer informatie over het Barracuda Event op www.barracudaevent.nl

  • Oorspronkelijk geschreven voor ICT/magazine (jaargang 5, editie 10)
  • Auteur: Henk Jansen